PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Секрети ванільної панакоти

МастерШеф

shutterstock_190692683

Інгредієнти:(Всі інгредієнти були придбані в МЕТRO)

• 25 г желатину

• 500 мл вершків (жирність 33%)

• 130 мл молока

• 50 г цукру

• 1 стручок ванілі

• ягоди, м’ята і джем для прикраси

 

Button-METRO-card-32

 

Приготування:

1. Желатин розчинити в 100 мл холодної води, поки не стане м’яким (близько 5 хвилин).

2. Розкрити стручок ванілі і за допомогою чайної ложки вишкребти з нього зерна.

3. Нагріти вершки в каструлі, але не кип’ятити, влити молоко, всипати цукор і додати ванільні зерна. Суміш нагріти при постійному помішуванні, але не доводити до кипіння.

4. Зняти каструлю з плити і додати в неї розчинений желатин. Перемішати до однорідної маси.

5. Отриману масу розлити по формах, накрити харчовою плівкою, дати охолонути за кімнатної температури і поставити в холодильник на 3-4 години.

6. Перед подачею (за бажанням) можна прикрасити десерт ягодами, м’ятою і джемом.