Рецепт смачного полуничного варення від Тетяни Литвинової

МастерШеф 6

Сезон полуниці в самому розпалі і коли ж, як не зараз, спробувати приготувати дуже смачне полуничне варення з тверденький ягодами, яскравим кольором і тягучим сиропом? Своїм ексклюзивним рецептом в соціальних мережах поділилася суддя кулінарного шоу «МастерШеф» Тетяна Литвинова.

Для цього рецепта вам знадобиться:

– 2-3 кг полуниці. Тільки купуйте тверду ягоду. Для варення підійде навіть зеленувата, а ось прим’ята і перезріла перетвориться на кашу.
– 1,5 кг цукру.
– 200 мл водиКлубничное варенье

Помийте полуницю, очистіть її і дайте стекти, а тим часом приготуйте сироп. Для цього візьміть каструльку з твердим дном, так само підійде сковорідка. Налийте в неї воду, висипте цукор і поставте на середній вогонь. Цукор повинен повністю розчинитися.
Потім залийте полуницю, можна в звичайній мисці, і залиште до завтра. Потім злийте сироп і починайте його варити. Варити сироп потрібно без ягід! Після того, як він закипів, поваріть його хвилин 20. Після цього залийте ягоди і нічого не перемішуйте! Так потрібно зробити 3-4 рази.

Варять це варення неспішно, потрібно дати ягоді час натягнути сироп і стати щільною. Коли будете уварювали сироп востаннє, проваріть його з ягодою не більш як 5 хвилин і закрийте в баночки.

Приємного зимування!