PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

РЕЦЕПТ: Лазанья з сьомгою від Марини Цуркан

МастерШеф

Інгредієнти:

Лазанья – 9 листів.

Морква – 2 шт.

Олія оливкова – 2 ст.л

Кріп – 1 пучок.

Перець за смаком.

Масло вершкове – 50 г

Цедра лимона.

Сьомга (філе) – 800 г

Часник – 3 зубчики

Вино біле сухе – 100 г

Сіль за смаком.

Борошно – 3 ст.л

Молоко – 500 мл

Сир – 100 г

Спосіб приготування:

  1. Рибу відокремити від шкіри і кісток, посолити, поперчити, посипати нарізаним кропом.
  2. Моркву натерти, часник дрібно порізати. У сковороді обсмажити на олії часник, додати натерту моркву, злегка підсмажити і влити вино, протушкувати хвилин 5.
  3. Зварити білий соус: в маленькій каструльці розтопити масло. Всипати борошно і швидко розмішати, щоб борошно ввібрало масло. Влити порціями молоко, ретельно і швидко розмішати віночком, щоб не було грудок, і на середньому вогні довести до загустіння (це займе близько 15 хвилин). Посолити і додати цедру.
  4. Листи лазаньї опустити в киплячу підсолену воду на 1-2 хвилини.
  5. На дно форми для запікання налити 2-3 ст.л. соусу, викласти 3 аркуша, на них половину риби, половину моркви, третину соусу, далі ще 3 листа – риба – морква – соус, зверху 3 листа – соус – сир.
  6. Запікати до розплавлення сиру і до зарум’янювання при 180°С 30 хвилин.

Смачного!

Лазанья с семгой

Лазанья з сьомгою