РЕЦЕПТ: «Дамські пальчики» від Вікторії Козіс

МастерШеф 6

Інгредієнти:

150гр. вершкового масла, 1 ст. води, 1,5 ст. борошна, 0,5 ч. ложки солі, 4-5 яєць, 0 ,5 л вершків, 1,5 ст. цукрової пудри, какао.

Приготування:

Робимо заварне тісто (профітролі) в сотейнику, доводимо до кипіння воду, масло, сіль. Не перестаючи перемішувати, всипати борошно і проварити 2-3 хвилини.

Коли тісто охолоне, ввести по одному яйця, добре вимішуючи. Кондитерським мішком з тоненькою насадкою робимо продовгуваті профітролі (у формі дамського пальчика). Деко застеляємо фольгою або кондитерським папером і випікаємо наші «пальчики» 15 – 20 хвилин. Духовку не відкривати, щоб тісто не «здулося». Вистигати профітролі залишаємо в духовці.

Крем: вершки збити з цукровою пудрою, можна додати лимонний сік і цедру.

Викладати наші пальчики на блюдо, вмочуючи у вершки , гіркою. Зверху присипати какао, можна прикрасити ягодами за смаком. Смачного!

«Дамские пальчики» от Виктории Козис

«Дамські пальчики» від Вікторії Козіс