Учасники спробували себе в ролі кулінарних ювелірів

МастерШеф 6

На першому конкурсі восьмої програми учасникам потрібно було виконати свого роду ювелірну роботу – приготувати… чашку і блюдце з шоколаду! А потім наповнити чашку кавовим і карамельним кремом, поливши це збитими вершками.

«Я впевнений, що ви ніколи не бачили і не пробували нічого подібного, хоча зі схожим стикалися майже кожен день», – сказав учасникам Ектор Хіменес-Браво.

«Сьогодні буде 14 чорних фартухів», – оптимістично промовила Діана Бабошина.

Учасникам дали можливість ознайомитися зі стравою, щоб вони розуміли, що їм потрібно робити.

«Тільки от ми хочемо, щоб ви трохи пофантазувати з начинкою, – сказала Тетяна Литвинова. – Використовуйте вашу фантазію по максимуму».

На приготування учасникам дали 2 години, що їх дуже втішило.

«Якщо щось не вийде – буде час переробити», – не приховував радості Женя Злобін.

Тільки от ніхто не очікував, що спеціальних форм для цієї страви у них не буде… Учасникам треба було зрозуміти, чим же з підручних матеріалів можна їх замінити.

«Всі були в ступорі, шукали підказки, чекали, що хтось з учасників знайде якесь рішення проблеми», – зізналася Ксенія Мансирова.

Почавши палити шоколад, учасники зайнялися пошуками рішень. Багато хто вирішив обернути блюдце плівкою, а потім – залити його шоколадом. Насправді все було набагато простіше – перед тим, як обливати його шоколадом, потрібно було просто змастити водою.

Була у кулінарів-аматорів ще одна помилка – неуважність. Через кілька хвилин готування перші результати їхньої роботи почали красти конкуренти…

Подробиці дивіться у відео: