РЕЦЕПТ: Львівський сирник від Івана Третяка

МастерШеф 6

Цей рецепт мені колись передала моя мама, а я, в свою чергу, ділюся ним з читачами сайту СТБ.

Тісто для основи:

400 г муки;

4 жовтки;

200 г маргарину;

3 чайні лошки какао;

2 чайні ложки порошку до печива;

100 г цукру.

Сиркова маса:

1 кг домашнього сиру (творог);

9 яєць;

400 грам цукрової пудри;

250 гр масла;

100 гр ізюму;

3 столові ложки манної крупи;

сік одного лимона.

Спосіб приготування:

Жовтки взбити із цукром, додати розтоплений маргарин. Всі сухі індігрієнти змішати і висипати в жовткову масу, замісити тісто та розділити на дві частини. Відставити його в сторону та зайнятися сирною масою.

Сир перемолоти на м’ясорубці, білки взбити із цукром, додати жовтки. Цю масу виливаємо до сиру і додаємо сік лимона, ізюм і масло кімнатної температури. Все добре перемішуємо.

Формуємо сирник. На дно форми фикладаємо одну частину тіста, на нього – сирну массу, і все затираємо другою частиною тіста на терці. Сирник печемо при 180 градусів одну годину. Смачного!