Ананасовий торт з імбирним сабайоном

МастерШеф 6

Учора, 13 листопада, в « Кулінарній дуелі» зійшлися одні з найяскравіших учасниць шоу «Україна має талант» – мама з донькою Олена і Поліна Ніколаєнко, які вразили всіх своїм неймовірним виконанням музичних композицій, а також Діана та Катерина Козакевич, саме Діана запам’яталася багатьом своїм віршем про бабусю.

Разом з Ектором Хіменес-Браво і Дмитром Танковичем вони готували перевернутий ананасовий торт,котрий подається з імбирним сабайоном.

Детальний рецепт читайте нижче.

Інгредієнти

Для приготування млинцевого тіста:

• 1 /4 склянки вершкового масла
• 1 /4 склянки цукру
• 2 яєчних білка
• 1 + 1/ 4 склянки молока
• 2 чайні ложки порошку випічки
• 1 склянка білого борошна
• 1 склянка борошна фундук (добре прожарте пюре)
• 2 яйця

Для приготування сабайону:

• 2 яєчних жовтки
• 30 грамів ананасового соку
• імбир за смаком
• 1 чайна ложка цукру

Для ананасової начинки:

• 1 цілий ананас
• 1 /4 склянки вершкового масла
• 2 столові ложки коричневого цукру
• 1 чайну ложку меляси (з фр. Mélasse, кормова патока, побічний продукт цукрового виробництва; сиропоподібна рідина темно-бурого кольору зі специфічним запахом).

Процес приготування

Млинцеве тісто

Збити у великій мисці в крем вершкове масло і цукор. Додати яйця, молоко, порошок для випічки, білу муку і борошно з мигдалю.

Сабайон

Збити яєчні жовтки на паровій бані. Додати до жовтків сік ананасу, імбир і цукор. Збити поки суміш не стане густою.

Ананасова начинка

Нарізати цілий ананас. Обсмажити його у вершковому маслі, в коричневому цукрі і мелясі.

Змастити ємність, додати в неї начинку, зверху додати млинцеву масу. Запікати в духовці при температурі 350С протягом 12 хвилин.