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
Учасники будуть шукати продукти у страшній кімнаті | МастерШеф
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Учасники будуть шукати продукти у страшній кімнаті

МастерШеф

Сьогодні, 9 жовтня, о 20:00 на телеканалі СТБ глядачі побачать черговий випуск найкулінарнішого шоу країни «МастерШеф». Всього лише 15 кухарів-аматорів дійшло до цього етапу, розпрощавшись до цього з 5 своїми колегами. І сьогодні, після чотирьох випробувань, проект знову покине черговий учасник. Несолодко доведеться тим, хто боїться темряви – в одному з конкурсів їм потрібно буде подолати свій страх.
Суть випробування полягала в тому, що учасникам довелося самим добувати продукти для своєї страви. Але, авжеж, не все так просто. Всі інгредієнти для їхніх майбутніх шедеврів заховані в темній кімнаті! З 30 надісланих там продуктів учасники повинні будуть на дотик вибрати собі 7, які, власне кажучи, і стануть складовими їх страви.
«Я думав, що, за аналогією другого сезону, столи будуть розставлені у формі літери «П», – після конкурсу ділився враженнями з сайтом СТБ один з учасників. – Але не тут-то було. Вони були розміщені в хаотичному порядку».
Крім цього, як зізналися кухарі-аматори, збивали з пантелику їх ще й страхітливі звуки.
«Уявляєте, засовуєш ти руку в якусь миску, а там щось ворушиться? Плюс до всього, ще й цей звук», – згадують учасники.
Як підмітив всесвітньо відомий кулінар Ектор Хіменес-Браво, цей конкурс як ніякий інший допоможе розвинути в учасниках почуття нюху та смаку.
«Вони не можуть бачити продукти, але можуть їх чіпати, нюхати та куштувати, і при виборі керуватися цими та іншими почуттями, – каже чоловік. – У роботі кухаря часто трапляються непередбачені обставини, і проблеми з електроенергією в тому числі. Я часто повторюю, що в хорошого кулінара всі почуття повинні бути гострими, як ніж, і тренувати їх вони повинні кожен день. Тільки тоді вони завжди зможуть готувати дійсно фантастичні страви і в будь-який момент будуть готові ідентифікувати всі деталі кулінарного процесу».
Як зізнався кулінар, за такий тривалий термін роботи на кухні у нього також траплялися подібні форс-мажори.

«Насправді, у моїй кар’єрі досвід готування в темряві у мене чималий, – сміється Ектор. – Але траплялося це не з моєї волі. Чомусь найбільші технічні проблеми на кухнях завжди траплялися в самий пік дня – коли твій ресторан забитий відвідувачами або проводиться банкет на кілька сотень людей. Саме в цей момент вимикається світло, і так відбувається набагато частіше, ніж вам здається. Тому ми, шеф-кухарі по всьому світу, повинні бути дуже добре підготовленими, так як знаємо – в останню хвилину обов’язково щось трапиться, і ми повинні будемо професійно з цим справлятися: продовжувати постачати гостей вишуканими стравами, а не вибаченнями. У такі моменти у тебе повинні бути напоготові свічки, щоб організувати гостям прекрасну романтичну вечерю в напівтемряві. Один з таких випадків у мене був на відкритті «W Hotel Hong Kong», гостями якого були найважливіші селебрітіс Китаю та Гонконгу, а відбувалося ця дія на 76-му поверсі біля басейну. Раптово зникає світло, на кухні працюють лише газові плити. Справа в тому, що будівля нова, і там до цих пір виникають проблеми з електрикою, які може вирішити тільки команда технічної підтримки, а до цього часу нам довелося готувати при світлі лише кількох свічок і конфорок. Коли ми вийшли з стравами в зал, все було в темряві, але сяйво зірок на небі зробило ніч магічною і такою, що запам’яталась всім! Ось так от. Так що шеф-кухар повинен бути готовим до всього і вміти перетворювати складності в моменти, що запам’ятовуються!»
Що ж, а дізнатися, кому з кухарів-аматорів вдалося здивувати Ектора та інших суддів дійсно стравою ресторанного рівня, а чий результат готування виявився більше похожим на бруд, а не на їжу, ви зможете вже сьогодні.
Не пропустіть черговий випуск шоу «МастерШеф» сьогодні, 9 жовтня, о 20:00 на телеканалі СТБ!
Світлана Панкова, сайт STB.UA