Микола Тищенко зізнався, що не проти наручників у ліжку, а от Тетяна Литвинова зізналася, чому їй доводилося готувати на кухні лише однією правою

МастерШеф 6

Всякий кулінар-аматор може смачно і швидко приготувати свою фірмову страву, адже він робив це тисячі разів. Але як бути, якщо тебе прикували до напарника сталевими наручниками? Дивіться завтра, 2 жовтня, о 20:00 на телеканалі СТБ.
 
Нагадаємо, що на даний момент в шоу «МастерШеф» залишилося 16 учасників. Хоч кулінари і провели на проекті досить багато часу, щоб зблизитися і подружитися, у відносинах між деякими з них відчувається ворожнеча. Микола Тищенко пояснює це тим фактом, що «МастерШеф» – шоу не для слабких духом. Мовляв, коли на кону 500 тисяч гривень і шанс потрапити на навчання до легендарної паризької школу «Le Cordon Bleu», нічого, крім лютої боротьби, від учасників чекати не слід. А щоб трохи погасити вогонь, судді вирішили влаштувати конкурс з наручниками.

«Це агресивний предмет, який сковує волю людини. Конкурс з наручниками з одного боку обмежує свободу учасників, але з іншого – допоможе проявити максимальну злагодженість у важкі періоди, щоб вони зріднилися, зблизилися, стали єдиним цілим – як дві півкулі мозку», – сказав ресторатор в інтерв’ю сайту СТБ.

Анатолий Цуперяк и Наталья Ковальчук

Напередодні конкурсу учасники отримали завдання визначитися зі своїми фірмовими стравами, які вони будуть готувати. Кожен зрозумів це по-своєму: хтось вирішив приготувати звичайний борщ з пампушками, хтось – фуа -гра з фруктами, а хтось – зовсім несподівану мамалигу. Втім, більшість учасників, не змовляючись, зробили ставку на страви з качки. Микола Тищенко іронічно назвав це «битвою качиних грудок».

«Думаю , вони просто пам’ятають, як у фіналі минулого сезону Ектор зробив зауваження Єлизаветі Глинській, що вона взяла в коморі куряче філе, а не качку,
– пояснила з усмішкою на обличчі Тетяна Литвинова. – Але нічого страшного: я, наприклад, качку просто обожнюю і регулярно готую її вдома тисячами способів».

Дізнавшись, які страви готуватимуть учасники шоу, сайт СТБ поцікавився у суддів проекту : а за що б узялися вони самі, якби опинилися зараз за плитою і маючи в розпорядженні всього одну годину? Ектор Хіменес-Браво зізнався, що готував би традиційний латиноамериканський суп ахіако, рецепт якого побудований на комбінації п’яти сортів картоплі, курки, кукурудзи, каперсів і сметани. Тетяна Литвинова зробила б свій фірмовий пиріг з цибулевим мармеладом, а тісто замісила б на пивних дріжджах. Що стосується Миколи Тищенка, то знаменитий ресторатор завагався з вибором між його улюбленими сирниками і паровими котлетами з індички з мусом зі шпинату.

Озвучивши фірмові страви, учасники стояли із задоволеними посмішками на обличчях, розуміючи, що зараз зможуть нарешті повною мірою проявити свої кулінарні здібності. Однак, коли судді відкрили їм родзинку майбутнього конкурсу, по кухні шоу «МастерШеф» пройшла хвиля істеричного сміху. Учасників розбили на пари і скували між собою наручниками. Микола Тищенко особисто з перевірив, щоб всі закували себе правильно.

«Цей конкурс, – пояснив Ектор Хіменес-Браво, – допоможе зрозуміти важливу істину: якщо на кухні є які-небудь розбіжності, якщо немає особливої ​​хімії людських зв’язків – це на другому плані. Головне – приготувати смачні страви. Наприклад, Аліна та Олег. В одному з попередніх конкурсів Олег сказав мені, що Аліна йому не подобається, а та все почула . Вона підійшла до мене і зізналася, що здивована, адже у неї з Олегом ніяких проблем не було. Тобто вона йому просто не сподобалася. Але я впевнений: після того, як ми закували їх у наручники, вони працюватимуть як справжня команда!».

Алина Замковенко и Олег Кошевой

Коли учасники отримали відмашку і кинулися, скуті попарно, набирати продукти для своїх страв і приступили до готування, судді шоу прокоментували для сайту СТБ найбільш поширені помилки кулінарів-початківців. Ектор Хіменес-Браво зауважив, наприклад, що Ірина та Олександра хотіли схитрувати і наділи наручники, зчепивши обидві ліві руки.

«Не знаю, чого вони хотіли цим домогтися, але через це вони втратили можливість нормально працювати. Іра як би весь час знаходиться позаду Олександри і не має доступу до своєї робочої поверхні – а кожен учасник повинен готувати на своїй плиті і своїй обробній дошці»

Тетяна Литвинова зазначила, що до даного етапу практично всі учасники дуже виросли в плані презентації:

«Мене порадувала Оля – вона нарешті дала презентацію, хоч трохи відмінну від сільського стилю!».

Сергей Чибарь и Ольга Мартыновская

Що ж стосується Миколи Тищенка, то для нього даний конкурс виявився мало не шекспірівським театром, повним пристрастей і розправ один над одним:

«Всі хотіли скоріше позбутися від наручників. Дехто навіть ледь не відірвав напарникові руку – так сильно тягав його за собою. Олександра навіть поскаржилася мені і сказала, що відчуває себе собачкою, яку тягають на мотузці. А Дмитро та Андрій взагалі виконували біля плити щось на зразок танцю маленьких лебедів»

Перед фінальною дегустацією суддям шоу довелося відповісти ще на одне нескромне питання, яке сайт СТБ просто не міг не поставити їм через специфіку даного конкурсу: а чи були в житті суддів які-небудь яскраві епізоди, коли їм доводилося вдягати на себе наручники? Ектор Хіменес-Браво почервонів і збентежився, обмовившись лише про те, що це була мотузка, а не наручники… Тетяна Литвинова зізналася, що колись її наручниками була дитина, яку вона мостила на стегно, притримуючи лівою рукою: готувати доводилося однією правою. А ось кого не вдалося увігнати у фарбу, так це Миколу Тищенка:

«У всіх є якісь еротичні фантазії, пов’язані з наручниками, – сказав ресторатор. – І в мене теж. Коли бачу наручники, в голові відразу спливають різні еротичні спогади, експерименти юності… Ну, а що? Наручники – це не так погано, як здається. Якщо є час і настрій – можна і поекспериментувати. Головне – це не закривати наручники жорстко, щоб зубчики не впивався в шкіру зап’ястя. Не потрібно робити комусь боляче. Я завжди обходився з ними правильно, тому можу з упевненістю сказати так: мені подобаються наручники!».

Минула година, відведена учасникам шоу «МастерШеф» на приготування своїх фірмових страв, і судді вирушили дивитися, що у них вийшло. Хочете і ви дізнатися, як смакує борщ із медом? Або навіщо один з учасників працював над фуа-гра добрих півгодини, коли максимальний час для приготування цієї страви – 8 хвилин? А також: як виглядає найнеймовірніша мамалига в історії?

Тоді вмикайте канал СТБ вже завтра, 2 жовтня, о 20:00 – вас чекає черговий випуск кращого кулінарного шоу країни «МастерШеф»!

Роман Щербаков , сайт STB.UA