Кухарі-аматори будуть ловити сарану і готувати з неї ресторанні страви

МастерШеф 6

Сьогодні, 25 вересня, о 20:00 глядачі каналу СТБ побачать черговий випуск кулінарного шоу «МастерШеф», в якому боротися за головний приз і звання кращого кухаря -аматора країни будуть 17 залишившихся  учасників. Минулого разу шоу покинула Оксана Шаповалова, так і не зумівши здивувати членів журі своєю стравою з піраній. Сьогодні ж, після чергової битви чорних фартухів, яка знову буде полягати в приготуванні живності, проект покине черговий учасник.

Своє право на подальше перебування в шоу учасникам знову доведеться відвойовувати, власноруч ловлячи головний інгредієнт своєї майбутньої страви – сарану!

«Я був у шоці, коли дізнався умови завдання, –
згадує один з володарів чорного фартуха. – Проте, я подумав, що мені буде дещо легше, ніж іншим учасникам, адже у своєму житті я вже стикався з приготованою сараною, а, вірніше, з її лапками. Але помилився…».

Для того, щоб зловити комах, кулінарам необхідно було зайти у величезну прозору конструкцію. Зробити це було непросто, тому що сарана розліталася в усі сторони, але одному з учасників вдалося виловити практично всіх комах. Проте, це йому не допомогло, тому що, на думку суддів, правильно приготувати її він так і не зміг.

До речі, нашим досвідченим суддям і самим неодноразово доводилося готувати настільки екзотичні страви. Наприклад, кулінар зі світовим ім’ям Ектор Хіменес-Браво практично щоразу, коли подорожує по Азії та Латинській Америці, готує і їсть сарану.

«Там її можна купити на кожному кроці, –
поділився з сайтом СТБ Ектор. – Цілі ферми займаються їх вирощуванням, і вони гарантують, що вона не була оброблена інсектицидами, які можуть призвести до отруєння. У дитинстві я взагалі збирав сарану навколо дачі мого діда в Колумбії. Спочатку ми її відварювали, а потім обсмажували з різними спеціями. Особливо багато додавали часнику і чилі».

Учасники проекту практично ніколи не стикалися з таким екзотичним інгредієнтом, тому під час конкурсу дуже переживали, і це позначилося на якості приготованих страв.

 «Спочатку вони дуже нервували, –
згадує кулінар. – Але я помітив, що як тільки вони ловили сарану і бачили, що вона не кусається, починали відчувати себе більш впевнено. Я намагався їх надихнути, давав рекомендації з приводу приготування. Їм, як любителям, я запропонував уявити, що на місці сарани знаходиться звичайний продукт. Наприклад, курка».

Що ж, допомогли поради Ектора учасникам чи ні, ви зможете дізнатися вже сьогодні, 25 вересня, о 20:00 на телеканалі СТБ!

А по закінченню програми не пропустіть пост-шоу «Кулінарна дуель» , де в змаганні зійдуться екс-солістка «ВІА Гри» Христина Коц -Готліб, а також керівник колективу «Лісапетний батальйон», що став переможцем шоу «Україна має талант», Наталя Фаліон.

Поки ж пропонуємо і вам порцію порад з приготування сарани від Ектора Хіменес-Браво:

1. Використовуйте сітку, щоб зловити сарану.
2. Спійману здобич покладіть в контейнер, щоб зберегти комах живими.
3. Поверніться на кухню.
4. Видаліть сарані великі лапки. Якщо це зробити важко, проваріть їх, для початку, 10 хвилин. Це також підійде для того, щоб видалити крила, якщо вони занадто великі. Лапки будуть ні до чого у страві, оскільки вони важко пережовуються, а крила просто не мають смаку, так що сміливо можете позбавлятися від них.
5. Додатково: розбийте одне яйце (або більше, залежно від того, скільки у вас сарани і щільності її покриття). Потім покладіть комах в паперовий мішок, в якому лежить жовта або біла кукурудзяна мука. Гарненько струсіть. Продовжуйте робити це до тих пір, поки сарана не опиниться покритою кукурудзяним борошном.
6. Посмажте сарану на сковороді.
7. Потім киньте її в посудину і перемішайте. До речі, деякі сорти після приготування стають червоними.

Світлана Панкова , сайт STB.UA