Літаючий посуд, захоплені учасники та незадоволений Ектор на першому виїзному конкурсі проекту

МастерШеф 6

Поки добра частина українців засмагала десь на березі моря, учасники проекту «МастерШеф» справно працювали і відвойовували своє місце на шоу. Відбори до 20-ки вже позаду  але на цьому випробування для новоспечених кулінарів не закінчилися. Їм належить пройти ще не один конкурс, щоб довести: вони – кращі кухарі країни. Одне з таких випробувань ви побачите вже сьогодні, 11 вересня , о 20:00 на телеканалі СТБ.

Командам довелося готувати не де-небудь , а … в самому центрі Києва! Перший виїзний конкурс проекту «МастерШеф -3» відбувся на очах у десятків, а то й сотень людей!

Але це ще не все. За правилами конкурсу, своїми стравами кулінари повинні будуть нагодувати мало не всіх бажаючих! А також заробити на цьому певну суму грошей. Яка команда виторгувала більше – та і перемогла .

МастерШеф

Схвильовані учасники проекту і не підозрювали, що на них чекає. Але настрій у всіх напередодні конкурсу був напрочуд позитивним!

«Я не знаю, що нас чекає, але я знаю точно: це буде круто! – радісно поділився з сайтом СТБ один з кухарів . – Минулі конкурси, наприклад, хоч і були складними, але на них було дуже цікаво».

МастерШеф

МастерШеф

МастерШеф

В очікуванні оголошення умов конкурсу учасники веселилися, жартували на тему того, кому ж дістануться зібрані гроші, а хтось навіть планував відкриття власного ресторану.

«Ось відкрию після проекту свій заклад, буду годувати вас справжніми закарпатськими делікатесами і поїти пречудовим самогоном», – обіцяв учасник з закарпатської області.

Член журі проекту Микола Тищенко ж був налаштований більш серйозно. Він підкреслив, що цей конкурс буде для учасників найвідповідальнішим, адже в ньому вони будуть проявляти не тільки своє вміння готувати , а й моральні якості: злагодженість, організованість, взаєморозуміння. Напередодні конкурсу Микола навіть попросив учасників не зганьбити «МастерШеф» перед усією країною.

«Це їхній перший виїзний конкурс, тому, безумовно, легко нікому не буде , – підкреслив ресторатор . – Думаю, від сьогоднішнього випробування буде багато залежати. Як мінімум.  їхнє майбутнє».

МастерШеф

Підтримує Миколу і його колега – новий член журі проекту Тетяна Литвинова.

«Це буде своєрідний іспит,
– розмірковує дівчина . – Безумовно, він ще більше розкриє їхні кулінарні здібності і покаже , наскільки кожен з конкурсантів вміє брати на себе відповідальність. І, звичайно ж, ми побачимо, наскільки новоспечені команди зможуть згуртуватися . Все-таки вони працюють на результат».

А ось наш незмінний член журі, всесвітньо відомий кулінар Ектор Хіменес-Браво впевнений, що найскладнішим етапом для учасників шоу «МастерШеф» буде продаж їхніх страв.

«Думаю, коли вони почнуть це робити, на них буде чекати великий сюрприз, – поділився припущеннями з сайтом СТБ Ектор . – Тому що сьогодні, крім приготування їжі, їм треба ще й продумати, як отримати більше грошей. Наприкінці змагання учасники зрозуміють, що найважливішим моментом сьогодні була стратегія».

До речі, стратегія що однієїю, що іншої команди Ектора розчарувала. Через певний час після готування кулінар пройшовся біля столів учасників і жорстко розкритикував фактично кожну страву .

«Якби я готував щось на продаж, то акцент зробив би на десерти ,
– міркує всесвітньо відомий кулінар . – Тому що ти можеш зробити невеликі порції у великій кількості. Їх дуже легко продавати, і неважливо, холодний десерт чи ні. Страви, приготовані з риби, м’яса тощо люди захочуть їсти гарячими. Загалом, одна з команд мене дуже розчарувала і зробила все кардинально навпаки до моєї думку».

Тим не менш, учасники старанно намагалися вкластися у вказані 3 години часу і приготувати справді якісні страви. Зупинити їх не могла навіть неспокійна погода: вітер раз у раз змітав зі столу потрібні прилади, а з полиць – посуд. Майдан Незалежності був охоплений ароматами смаженого м’яса і риби, пройти повз не міг ніхто. А тих, хто все ж таки намагався, під кінець конкурсу вже залучали самі учасники, включаючи свою кмітливість і харизму.

МастерШеф

По закінченню готування кулінари не могли приховати своїх емоцій, і з радістю поділилися ними з сайтом СТБ.

«Це нереально круто! Готувати в самому центрі столиці України! Я вважаю, таке буває тільки раз у житті,
– не приховуючи захвату, сказав учасник проекту. – У нас була чудова команда, кожен стояв на своєму процесі і тримав під контролем свій робочий стіл».

Далі пішов найважливіший етап конкурсу – продаж страв. Людей до того моменту зібралося вже досить, але чи всі бажали скуштувати страви молодих кулінарів, та ще й за гроші?

Що ж готували для відвідувачів Майдану Незалежності команди? Чи припала їх їжа до смаку народу? І яка команда все ж зібрала більшу кількість грошей? Дізнаєтеся вже сьогодні, 11 вересня, о 20:00 на телеканалі СТБ!

А по закінченню програми не пропустіть нову передачу «Кулінарна дуель», в якій група «D-версія» буде змагатися з Анатолієм Безсмертним і Віолеттою Козаковою!

Світлана Панкова, сайт STB.UA