Святкові перепела Мама Браво

МастерШеф 6

З наступившим новим 2013 роком вас! До уваги рецепт від Ектора Хіменес-Браво. Порадуйте новим шедевром від іменитого шеф-кухаря людей, з якими ви зустріли Новий рік!

Олія з Бренді

  • ¾ склянки (1 ½ палички) несолоного
    вершкового масла, кімнатної температури
  • 1 склянка цукрової пудри
  • 5 ст. ложок бренді

Пудинг

  • 1 2/3 склянки сушеної смородини (близько 240 г.)
  • ¾ склянки вишневих цукатів або інших
    нарізаних сухофруктів, таких як абрикоси або інжир (близько 120 г.).
  • ¾ склянки чорносливу без кісточок,
    нарізаного (близько 120 г.)
  • ¼ склянки нарізаного цукату зі шкірки
    апельсина
  • 1 ½ чайної ложки кориці меленої
  • ¾ чайної ложки імбиру молотого
  • ½ чайної ложки солі
  • ½ склянки темного рому
  • 3 склянки свіжих крихт білого хліба
  • ½ склянки коричневого цукру
  • 6 ст. ложок борошна звичайного
  •  ¼ склянки мигдалю дрібно нарізаного
  • ½ чайної ложки розпушувача для тіста
  • ½ склянки олії несолоної, топленої, злегка
    охолодженої
  • 3 великих яйця
  • ¼ склянки молока
  • 2 чайних ложки ванільного екстракту
  • ½ чайної ложки мигдального екстракту

 Пудинг

Спосіб приготування:

Для масла бренді:

За допомогою електричного міксера збивати
масло до однорідної консистенції. Вбити цукор. Поступово ввести бренді (можна
приготувати за тиждень). Накрити і поставити в холодильник. Довести до
кімнатної температури перед подачею.

 Для пудингу:

Змішати смородину, цукати вишневі, цедру
апельсина, корицю, імбир, мускатний горіх і сіль у великій мисці. Залити ром
зверху і перемішати. Дати відстоятися 30 хвилин.

Змішати крихти хлібні, цукор і борошно в
середній мисці. Додати в суміш сухофруктів і перемішати. Накрити і дати
відстоятися при кімнатній температурі до ранку.

Щедро змастити маслом дволітрову форму для
пудингу з кришкою. Змішати мигдаль і розпушувач в середній мисці. Домішати
масло топлене, яйця, молоко, ванільний екстракт і мигдальний екстракт у великій
мисці. Домісити суміш мигдалю. Домісити суміш масла в суміш сухофруктів.
Викласти ложкою суміш у підготовлену форму для пудингу. Вирівняти верх. Накрити
форму для пудингу кришкою.

Виставити форму для пудингу на решітку у
великій каструлі. Залити в каструлю окропу до половини форми для пудингу.

Накрити каструлю і готувати пудинг на пару
при середньо низькій температурі, поки зубочистка не буде виходити з нього
чистою. При необхідності заливати більше окропу в каструлю, готувати близько 2
годин. Виставити форму на решітку і охолоджувати 5 хвилин. Вивернути пудинг
(можна приготувати за тиждень). Охолодити. Щільно загорнути в плівку і
охолодити. Щоб розігріти пудинг – зняти плівку і повернути в форму з маслом,
накрити форму. Поставити форму на грати у великій каструлі. Долити достатньо
гарячої води в каструлю – до половини форми. Накрити каструлю і готувати пудинг
на пару при середньо низькій температурі, поки не прогріється. Готувати близько
45 хвилин. Переставити форму на решітку. Дати відстоятися 5 хвилин. Витягти
пудинг.

Перекласти пудинг на блюдо. Подавати теплим
з маслом бренді.