Святкові перепела «Мама Браво»

МастерШеф 6

Вишукана страва у передноворічний вечір від Ектора Хіменес-Браво. До уваги рецепт, за яким можна порадувати своїх коханих і близьких людей на вечір перед великим святом. І так, список інгредієнтів:

Перепела

• 6 ст. ложок оливкової
олії

• 4 великих перепела

• 200 мл. солодкого
білого вина

120 г. сушеної журавлини

• 40 червоних виноградин

• 8 скибочок панчетти
(можна замінити тонко нарізаним беконом)

• 300 мл. курячого
бульйону

Начинка

• 1 зубок часнику

150 г. грибів скибочками

125 г. цибулі, нарізаної

• 1 лимон – цедра терта

• 8 паростків свіжого
чебрецю

80 г. рису довгозернистого

• 700 мл. бульйону
курячого

100 г. масла

250 г. печінки курячої,
очищеної

• 6 скибочок панчетти

• 3 ст. ложки оливкової олії

ppiiiii

Спосіб приготування:

Щоб приготувати начинку,
нарізати 6 скибочок панчетти на дрібні шматочки. На сковорідці розігріти 3 ст.
ложки масла рослинного. Додати панчетту і обсмажувати до світлого кольору.
Додати часник, гриби, цибулю, цедру лимона і чебрець.

Добре прожарити,
перемішувати, потім додати рис. Добре перемішати і додати 700 мл. курячого
бульйону і 50 г.
масла. Накрити кришкою або фольгою. Зменшити вогонь і томити на повільному
вогні 15 хвилин.

Зняти з вогню і дати
відстоятися. Висипати рис на деко і швидко остудити.

Очистити сковороду, потім
розігріти решту масла. Коли олія почне пінитися, обсмажити очищену печінку
близько 2 хвилин, потім викласти на дошку і нарізати дрібно. Додати в рис, який охолоджується.

Розігріти духовку до 200 С.

Коли рис досяг кімнатної
температури, начинити перепелів начинкою і закрити отвір 2 коктейльними
паличками. Загорнути 2 скибочки панчетти навколо кожної тушки.

Викласти тушки птахів на
деко для обжарювання і залити 6 ст. ложок оливкової олії зверху. Готувати 10
хвилин, потім долити білого вина в деко і залишити готуватися ще на 15 хвилин.

Зняти з вогню і викласти
на блюдо. Накрити фольгою і тримати теплим.

Додати бульйон, що
залишився на деко для обжарювання з журавлиною і виноградом. Томити на
повільному вогні, поки соки не стануть світлопрозорою консистенцією.

Для подачі викласти перепелів на велике блюдо. Викласти
ложкою соки і фрукти зверху, подавати відразу.