Визначилася п’ятірка фіналістів проекту «МастерШеф-2»

МастерШеф 6

12 грудня в ефір вийшов черговий випуск
кулінарного проекту «МастерШеф-2», в якому шість кухарів-аматорів змагалися за
можливість опинитися серед фіналістів другого сезону кулінарного шоу. Учасників
чекали нелегкі випробування, які їм приготували судді – іменитий шеф-кухар
Ектор Хіменес-Браво, ресторатор Микола Тищенко, а також телеведуча і великий
гурман Жанна Бадоєва.

Нагадаємо, що в
кожній програмі учасники повинні успішно пройти три конкурси. За підсумками
минулих змагань визначаються претенденти, які не впоралися із завданнями. Саме
вони борються в останньому кулінарному двобої під назвою «Битва чорних
фартухів». Той учасник, який не впорався з поставленим завданням, залишає
проект назавжди.

У першому випробуванні члени журі оголосили, що готувати кращі кулінари
другого сезону проекту будуть те, що самі побажають
те, чим зможуть вразити суддів. Учасники повинні
були вибрати в коморі по 13 інгредієнтів для страв, які вони хотіли б самі
приготувати. Не встигли учасники нарадуватися такому легкому конкурсу, як журі
оголосило про додаткову умову – кулінарів хаотично поміняли місцями між собою,
а готувати їм довелося з тих продуктів, які вибрали їх суперники для своїх
страв. Чорні фартухи в даному змаганні дісталися Іванні Мироненко і Тані
Немеровець
.

Другий конкурс можна назвати «сліпий тест на смак», так як в
ньому судді вирішили об’єднати завдання з «темною кімнатою» і «преш-тестом».
Цього разу учасники повинні були по черзі заходити і пробувати якесь загадкове
багатокомпонентне блюдо високої кухні, а потім повністю повторити його за
складом і презентації, так і не побачивши. Краще за всіх із завданням впоралася
Таня Немеровец, але іменитий шеф-кухар не зняв з неї чорний фартух, так як
дівчина не зробила креветочне морозиво, яке було присутнє в оригіналі страви. А
ось чорний фартух в даному випробуванні одягла Ганна Заворотько. Учасниця не тільки не вгадала компоненти страви,
але навіть помідор-конкасе замінила лимоном.

IMG_0470

IMG_0679

У третьому завданні учасники повинні були нагодувати найсуворіших
критиків – кращу 20-ку кулінарів-аматорів першого сезону «МастерШеф». Капітаном
«червоної» команди стала Тетяна Немеровець. Готувала вона з Іванною Мироненко і
Михайлом Сосновських. «Синіх» очолив Олександр
Білодід
, а до себе в команду вибрав Єлизавету
Глинську
і Ганну Заворотько. За дві години команди повинні були створити
заготовки для повноцінного меню високої кухні. Учасники другого сезону дуже
переживали, що суддівство їх попередників буде достатньо суворим, так як багато
кулінарів першого сезону стали професійними кухарями і тому доклали максимум
зусиль, щоб догодити гостям. Робота в «синьої» команди проходила злагоджено. А
ось у «червоних» Михайло Сосновських весь час намагався забрати командування в
свої руки, так як він – єдиний член команди, який був у червоному фартусі і не
хотів потрапити на битву програвших. У фіналі з відривом усього в один голос
виграла команда «синіх». Чорний фартух в цьому випробуванні дістався Михайлу Сосновських.

На «Битві чорних фартухів» учасники повинні були повторити страву
від іменитого шеф-кухаря і судді проекту Ектора Хіменеса-Браво. Але готувати
найслабші кулінари цього тижня повинні були разом з Ектором під час його
майстер-класу. Блюдо називалося «Браво е маніфік», а його приготування включало
50 процесів. Краще за всіх із завданням впоралася Тетяна Немеровець, а проект
покинула Ганна Заворотько.

IMG_1445

Таким чином, за
звання кращого шеф-кухаря країни, грошову винагороду в 500 000 гривень і
можливість навчання в кращій кулінарній школі Парижа Le Cordon Bleu залишилися битися
п’ять фіналістів проекту – Олександр
Білодід
, Іванна Мироненко, Михайло Сосновських, Єлизавета Глинська і Таня Немеровець.

Які випробування приготували суворі члени журі
фіналістам другого сезону проекту «МастерШеф» – дізнаєтеся вже у наступну
середу, 19 грудня, о 20:00 на телеканалі СТБ. Не пропустіть!

———————————–

«МастерШеф» – масштабне кулінарне реаліті-шоу, в
якому 20 найбільш гідних кухарів-аматорів, відібраних для участі, змагаються за
звання кращого шеф-кухаря України та грошову винагороду в 500 000 гривень.
Також переможець проекту отримує можливість навчання в кращій кулінарній школі
Парижа Le Cordon Bleu.