Хто став найслабшим кулінаром проект «МастерШеф» цього тижня?

МастерШеф 6

17 жовтня 15 кухарів-аматорів змагалися за
звання найкращого шеф-кухаря країни, грошову винагороду в 500 000 гривень
і можливість навчання в найкращій кулінарній школі Парижа Le Cordon Bleu.
Судді проекту – славетний шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво, ресторатор Микола
Тищенко, а також телеведуча і великий гурман Жанна Бадоєва – приготували
учасникам нелегкі кулінарні випробування, які вони повинні будуть здолати на
шляху до перемоги.

Нагадаємо, що в
кожній програмі учасники мають успішно пройти три конкурси. За підсумками
минулих змагань визначається 4 претенденти, які не впоралися із завданнями.
Саме вони борються в останньому кулінарному двобої за назвою «Битва чорних
фартухів». Той учасник, який не впорався з поставленим завданням, залишає
проект назавжди.

У першому
конкурсі учасникам за 20 хвилин необхідно було приготувати 3 страви: закуску,
головну та десерт. Багато кулінарів вирішили здивувати суддів і замислили дуже
складні страви, але їхній задум зіграв з ними злий жарт, і з 15 кухарів 12 так
і не впоралися із завданням. А от найкраща страва, на думку журі, була в
Віталії Іващенко.

У другому
конкурсі учасникам треба було приготувати десерт, головний компонент якого
визначила переможниця попереднього конкурсу Віталія. Дівчина вирішила
відігратися на деяких учасниках, які колись надягли на неї чорний фартух. Таким
чином, найнеприємніші для десерту продукти отримали: Єлизавета Глінська –
редиску, Ганна Заворотько – кабачок, Олександр Бєлодєд – імбир, і Віталій
Барилко – капусту. Але незважаючи на досить незвичні інгредієнти для десертів,
страва Олександра Бєлодєда, на думку журі, виявилася найкращою. А от Михайло
Сосновських не впорався з поставленим перед ним завданням.

На виїзному
завданні командам потрібно було приготувати й подати два торти для 55
кондитерів. Цього разу «червона» команда працювала без скандалів, але дуже
багато часу приділила презентації, а не приготуванню. Зрештою їхній торт
виявився сухим. А от «сині» лаялися на кожному етапі приготування, але,
незважаючи на суперечки й не дуже привабливий вигляд, їхній торт виявився
смачнішим, і вони здобули перемогу в цьому конкурсі. «Червоні» вирішили, що
чорний фартух у їхній команді має надягти Ганна Заворотько.

У конкурсі «Битва
чорних фартухів» учасникам дали рецепт кальї. Ніхто з них навіть не підозрював,
що кальї – це розсольник. Їм потрібно було розгадати рецепт і зрозуміти, що за
страва перед ними, а також на 50 гривень купити для неї інгредієнтів. Завдання
виявилося непростим, тому що для приготування їм потрібно було придбати: бекон,
два види м’яса, овочі й зелень. Незважаючи на те, що учасники тільки наприкінці
конкурсу від суддів дізналися, що готували розсольник, із завданням упоралися
всі, крім
Тетяни Марченко.
Вона стала найслабкішим кулінаром цього тижня й залишила проект.

Татьяна-Марченко-вібіл

14 кухарів-аматорів продовжують боротьбу за
перемогу в другому сезоні проекту. Не пропустіть битву найсильніших кулінарів
цього сезону в середу, 24 жовтня, о 20:00 на СТБ!