noad

Секрет карпаччо з яловичини від Тетяни Литвинової

МастерШеф 6

1

Карпаччо — страва з тонко нарізаних шматочків сирого м’яса, приправлених оливковою олією з оцтом і / або лимонним соком. Традиційно подається як холодна страва або закуска. Сьогодні термін «карпаччо» вживається стосовно будь-якого тонко нарізаного продукту харчування, включаючи м’ясо, рибу, морепродукти, гриби, фрукти, овочі і багато іншого. Для нас, це щось схоже на струганину/стружку. Венеціанський ресторатор Джузеппе Чіпріані винайшов цей спосіб подачі сирого м’яса, названий на честь художника Вітторе Карпаччо, відомого тим, що використовував на своїх полотнах різні відтінки білого і червоного кольорів.
Інгредієнти:

Всі продукти були придбані в МЕТRО
• 200 г яловичого філе (Акційна ціна в MERTO 74,90 грн/1кг)
• 20 г пармезану (Акційна ціна в MERTO 19,99 грн/100г)
• 1 ч. л. каперсів
• при бажанні — 40 г салату рукола і жменю кедрових горішків
для заправки
• 2 ст.л. оливкової олії
• 1 ч.л. лимонного соку
• 1 ч.л. бальзамічного оцту
• 1/8 ч.л. гірчиці
• 1/2 невеликої червоної цибулини

 

Приготування:

2

1. Нарізаємо підморожене м’ясо дуже тонкими скибочками.

Примітка: переконайтеся, що у вашому розпорядженні є такий шматок яловичого філе, який можна буде нарізати тонкими скибочками, і очистіть його від плівок.
Порада:
— Якщо ви готуєте карпаччо вперше і не знаєте, як поведе відреагує на це ваш шлунок, то обсмажте м’ясо у невеликій кількості оливкової олії, по 1 хвилині з кожного боку, щоб зовні з’явилася рум’яна скоринка, дайте охолонути. В іншому випадку — загорніть м’ясо у плівку і покладіть до морозильника хвилин на 40.
— Щоб скибочки м’яса зробилися ще тоншими, майже прозорими, існує один простий секрет. Покладіть кожну скибочку між двома листами вощеного паперу і пройдіться по ньому качалкою.3
2. Робимо заправку: в мисці змішуємо дрібно нарізану цибулю з олією.4
3. Додаємо гірчицю.

5
4. Вливаємо сік лайма і бальзамічний оцет. Ретельно перемішуємо.6
5. М’ясні скибочки викладаємо на тарілку, приправляємо їх свіжомеленим перцем, сіллю і поливаємо заправкою. Посипаємо каперсами і тертим пармезаном.7
Секрет: якщо ви хочете підготуватися заздалегідь, покладіть тарілки з карпаччо в холодильник, а заправку і все інше додайте перед подачею.

1
Смачного!