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
Секрети гарбузового чізкейку з солоною карамеллю від Тетяни Литвинової | МастерШеф
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Секрети гарбузового чізкейку з солоною карамеллю від Тетяни Литвинової

МастерШеф

116

Дуже смачний чізкейк з осінньою ноткою гарбуза і фантастичною солоною карамеллю. Солоні нотки збагачують солодкуватість  карамелі та підкреслюють ніжний маслянистий смак пирога. Чізкейк дуже ситний, тому для задоволення потреби в солодкому, буде достатньо зовсім маленького шматочка. Можна розбавити смак маскарпоне і додати в чізкейк трохи некислого сиру або сиру «Філадельфія».

Iнгредієнти для салату (Всі продукти були придбані в МЕТRО):

Для пісочної основи:

  • • 150 г пісочного печива 
  • • 50 г розтопленого вершкового масла
  • • 50 г волоських горіхів

Для начинки:

• 450 г крем-сиру Маскарпоне

• 100 г цукрової пудри

• 250 г гарбузового пюре

• 2 яйця

• 1 ч.л ванільного екстракту

• 0,5 ч.л кориці

+ карамельний соус та ягоди для подачі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секрети японських пельменів від Євгена Поліводи.

Спосіб приготування:

2266

1. Печиво з горіхами подрібнюємо в чаші блендера в крихту.336

2.Додаємо в суміш розм’якшене вершкове масло і перемішуємо до отримання однорідної консистенції.446

3.Готову масу викладаємо у форму для випічки і щільно утрамбовуємо ложкою. Розміщуємо форму з коржем в холодильнику.556

4. У мисці злегка збиваємо вершковий сир з цукровою пудрою до отримання однорідної маси.666

Порада: бажано використовувати вершковий сир кімнатної температури, так як при збиванні холодного сиру утворюються грудочки.

5. Додаємо в суміш корицю, ванільний екстракт і гарбузове пюре. Перемішуємо до однорідності.776

6. Далі по одному додаємо яйця, щоразу добре перемішуючи886

7. Викладаємо начинку на корж, загортаємо форму в два шари харчової фольги і поміщаємо в глибоке деко

  1. 1006
  2. 8. Наливаємо в деко теплу воду і випікаємо чізкейк в розігрітій до 170 градусів духовці 50-60 хвилин.
  3. 1016

Примітка: у готового чізкейку буде злегка тремтіти серединка.

9. Чізкейк дістаємо з духовки, відокремлюємо ножем край чізкейку і від стінок форми і охолоджуємо до кімнатної температури. Обертаємо форму харчовою плівкою і відправляємо чізкейк в холодильник на 3-4 години

1026

10. Готовий чізкейк поливаємо карамельним соусом.

Для солоного карамельного соусу:

  • 1 склянки цукру (220 г)
  • 50 мл води
  • 40 г холодного масла
  • 170 мл холодних вершків (33%)
  • 1 ч.л ванільного екстракту
  • ⅓ ч.л солі

Спосіб приготування:

1036

1. Цукор висипаємо в невелику каструльку, вливаємо 50 мл води і ставимо на вогонь. Доводимо суміш до кипіння і варимо, помішуючи, поки сироп не стане бурштинового кольору1046

2. Знімаємо каструлю з плити і додаємо суміш в гарячий сироп 40 г вершкового масла, добре перемішуємо

  1. 1066
  2. 3. Далі в карамельний соус додаємо вершки і перемішуємо до отримання однорідної консистенції. 1056

Порада: якщо в суміші є грудочки, помістіть її на маленький вогонь і нагрівайте, помішуючи, поки вони повністю не розчиняться.

4. Додаємо сіль і ванільний екстракт. Поки карамель тепла, прикрашаємо нею чізкейк. 1076

Смачного!

1086