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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Cекрети шоколадних профітролей

МастерШеф

shutterstock_265142120sm
Інгредієнти

• Вода 125 мл

• Молоко 125 мл

• Вершкове масло 100 г (Акційна ціна від МЕTRO: 13,90 грн/200г.)

• Цукор 10 г

• Сіль 4 г

• Борошно 150 г

• Яйця 5 шт

• Вершки 33% (кавові вершки) 100 мл

• Зерна кави (кавові вершки) 15 г (Акційна ціна від МЕTRO, Кава в зернах RIOBA: 189,90 грн/1кг.)

• Вершкове масло (штройзель) 70 г

• Борошно (штройзель) 50 г

• Мигдальне борошно (штройзель) 70 г

• Цукор (штройзель) 70 г

• Какао порошок (штройзель) 20 г

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секрети приготування десерту крамбл із замороженими ягодами та морозивом.

Button-METRO-card-32

Приготування штройзеля

1. Всипаємо в миску борошно

2. Додаємо какао, цукор і мигдалеве борошно

3. Перемішуємо

4. Кладемо масло

5. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідної консистенції

6. Розкачуємо тісто між двома листами пергаменту в пласт товщиною 2 мм. Розміщуємо тісто в морозильну камеру на 20 хвилин

Приготування кавових вершків
1. Викладаємо зерна кави на пергамент

2. Накриваємо зерна іншим листом пергаменту і дробимо

3. Змішуємо зерна кави і вершки. Залишаємо на 8-10 годин у холодильнику

4. Проціджуємо вершки з кавою: зерна видаляємо, а вершки збиваємо

Приготування профітролей

1. Наливаємо в сотейник молоко і воду

2. Додаємо цукор і сіль

3. Кладемо масло

4. Ставимо сотейник на вогонь і доводимо суміш до кипіння

5. Всипаємо борошно

6. Знімаємо суміш з вогню і, постійно помішуючи, заварюємо тісто

7. Повертаємо сотейник на вогонь, зменшуємо його до середнього і готуємо тісто ще 15-20 секунд, не перестаючи помішувати. Готовність тіста визначаємо по тонкій скоринці, яка повинна утворитися на дні сотейника.

8. Перекладаємо тісто в глибоку ємність і починаємо по одному додавати яйця

9. Кількість яєць визначаємо по консистенції тіста: вам може знадобитися 4 або 5 яєць, а може і більше.

10. Кожного разу після додавання яєць тісто добре перемішуємо

11.Ідеальне тісто має не дуже рідку і не дуже густу консистенцію

12. Наповнюємо тістом кондитерський мішок з круглою насадкою і відсаджуємо на застелений пергаментом деко профітролі діаметром близько 3 см

13. Відстань між профітролями має бути приблизно 3-4 см. Пам’ятайте, що вони збільшаться у розмірі в кілька разів

14. Дістаємо з холодильника штройзель, видавлюємо виїмкою кола, діаметр яких відповідає Профітролям

15. Накриваємо штройзелем профітролі

16. Випікаємо профітролі в розігрітій до 170 ° С духовці 15 хвилин, потім температуру зменшуємо до 160 ° С і випікаємо профітролі ще 15-20 хвилин.

17. Готові профітролі охолоджуємо

18.  З охолонувших профітролей обережно зрізаємо верхівку

19. Наповнюємо профітролі заварним кремом

20. На крем викладаємо збиті кавові вершки

21. Накриваємо профітролі зрізаною верхівкою