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
Тернопільський кухар Барилко Віталій підкорює столицю | МастерШеф
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Тернопільський кухар Барилко Віталій підкорює столицю

МастерШеф

Тернополянину Барилку Віталію 23 роки. Він бере участь
у телевізійному проекті «
МастерШеф-2», який проходить на
загальнонаціональному телеканалі України СТБ. Віталій розповів про цікавинки
участі у телевізійному проекті.

Віталій закінчив у
Тернополі економічний університет зі спеціальності «банківська справа». На
даний час працює в банку на посаді менеджера з роботи з фізичними особами. Він
спеціальної освіти, пов’язаної з кулінарією не здобував.

«Моя участь у цьому проекті вийшла спонтанно. Я
заповнив заявку на сайті СТБ. Якщо чесно, не думав, що стану учасником цього
проекту, але до мене подзвонили з телеканалу і запросили на конкурс. Для того,
щоб показати свої кулінарні здібності мені треба було зготувати страву і розказати,
як я готував. Подумав, що такий шанс дається один раз в житті і вирішив
скористатися ним. Кастинг пройшов у Києві. Через два тижні до мене подзвонили і
сказали: «Ми вас вітаємо! Ви потрапили в топ 100 кращих кухарів-аматорів
України». Після цього знову запросили на кастинг. Я поїхав. Нам привезли
картоплю. Кожен з нас мав нарізати картоплю двома способами – по-нашому, це
соломка груба і кубиками. Судді ходили і дивилися, в кого яка техніка ліпше
виходить. За результатами кастингу я потрапив до 50 кращих кухарів-аматорів
України. Після цього був ще конкурс, на якому я готував фаршировану курячу
грудинку з грибами, сиром і салатом. Знову ж таки судді оцінили нашу роботу і я
увійшов вже до 35 кращих кухарів-аматорів України».

Ви були поділені на команди?

Так. Після цього конкурсу
нас поділили на п’ять команд. Ми мали приготувати ресторанну страву. Я і моя
команда приготували овочі і гриль, стейк з соусом «Башамель». Нам пощастило, бо
з інших команд «вилітали» по двоє, по троє учасників, а наша команда повним
складом увійшла до 20 кращих кухарів-аматорів України.

Наскільки ми знаємо, ви були капітаном команди.

Так. Багато хто хотів
стати командиром. Ним можна стати тоді, коли виграєш у конкурсі «краща страва».
Не кожен з учасників проекту мав номінацію «краща страва». В мене була така
номінація. У кожній передачі є конкурси і визначають кращу страву. Хто готує
кращу страву, той є командиром групи. Це не всім вдавалося. Я один з тих, кому
вдавалося зробити кращу страву і бути в номінації «краща страва».

Де ви навчилися так добре готувати?

Мені змалечку мама
прищепила любов до готування, вона шеф-кухар. Багато вчився від неї. Судді
сказали до мене: «Віталій, у вас є кулінарний талант. Талант і любов до
приготування має бути всередині людини. Оскільки у вас є, ми можемо навчити вас
і зробити з вас шеф-кухара». Я люблю готувати. Я готую вдома, готую для колег
на роботі. Це моє хобі.

Яку страву ви найбільше любите готувати?

Будь-які продукти в руках
людини, яка вміє готувати завжди вийдуть смачними. Я найбільше люблю готувати
рибу.

Які практичні навички освоїли під час цього
проекту?

На проекті я для себе
відкрив понад 100 соусів для будь-якої страви – до м’яса, до морепродуктів. З
нами проводили майстер-класи. Ми мали зробити страву з компонентів, які не
поєднуються. Цікаво, коли маєш якісь продукти, не знаєш що з ними робити, а
треба робити страву. Врешті, вона виходить смачною. Я дізнався про багато нових
рецептів, заправок, до того знав тільки банальні рецепти.

Проект ще транслюється на телеканалі
СТБ. Переможець отримає півмільйона гривень і навчання у найвідомішій школі
Франції «Le Cordon Bleu». 

Мова оригіналу